Meest gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over het aanvragen van een Turks e-visum. Ook al is het aanvragen van een Turks e-visum heel makkelijk, toch kunnen wij ons voorstellen dat u hier nog wat vragen over heeft.

Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u deze altijd aan ons stellen via het contactformulier op deze website.

Wat is een e-visum?

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om online een visum aan te vragen als u op vakantie wil gaan naar Turkije. Voor deze tijd kon u het visum op de Turkse luchthaven kopen. Dit kan nu niet meer. U bent het verplicht om deze online aan te vragen.

Via deze website is het mogelijk om een e-visum aan te vragen en deze te betalen via iDeal of Bancontact/MisterCash. Wij handelen uw aanvraag af en leveren uw

e-visum binnen 24 uur. Het maakt hierbij niet uit of u pas over 3 maanden of binnen een aantal dagen naar Turkije afreist. Deze krijgt u dan per e-mail van ons toegestuurd. Voor deze service hanteren wij een tarief van slechts 25 euro per persoon. Dit bedrag is de totaalprijs per persoon en per visumaanvraag.

Is een e-visum verplicht?

Als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft en naar Turkije wilt reizen dan is het verplicht om hiervoor een e-visum aan te vragen. Zonder visum komt u Turkije namelijk niet binnen. Het e-visum is een officieel document dat door de Turkse overheid wordt verstrekt. Dit visum geeft u toestemming om Turkije binnen te komen en hier een periode te verblijven.

Moet mijn kind ook over een e-visum beschikken?

Ja, voor iedereen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit, ongeacht zijn of haar leeftijd, is het verplicht om een e-visum aan te vragen als u naar Turkije wilt reizen. Zonder dit document komt u Turkije gewoon niet binnen.

Kan iedereen een e-visum aanvragen?

Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om een e-visum te krijgen, maar doorgaans wordt de visumaanvraag altijd gehonoreerd door de Turkse overheid. Wij bieden onze visumservice echter alleen aan Nederlanders en Belgen aan.

Heeft u een andere nationaliteit? Dan raden wij u aan om eerst contact op te nemen met de Turkse ambassade of het Turkse consulaat voor meer informatie.

Welke documenten heb ik nodig voor mijn visumaanvraag?

Als u een e-visum wilt aanvragen dan dient u te beschikken over een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een paspoort of een identiteitskaart zijn. Bij aankomst in Turkije moet uw identiteitsbewijs nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Als uw identiteitsbewijs geen 6 maanden meer geldig is, dan kunt u geen e-visum aanvragen. U dient dus eerst een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart aan te vragen. Zodra u dit heeft gedaan en u uw nieuwe paspoort of identiteitskaart heeft ontvangen, kunt u uw e-visum aanvragen. Het is onmogelijk om eerst een e-visum aan te vragen en daarna pas uw nieuwe paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Uw e-visum wordt dan ongeldig verklaard, omdat de gegevens op uw identiteitsbewijs dan niet overeenkomen met de gegevens op uw e-visum.

Hoe lang is het e-visum geldig?

Het e-visum is 180 dagen geldig, waarvan u maximaal 90 dagen in Turkije mag verblijven. Binnen deze periode van 180 dagen kunt u meerdere malen naar Turkije reizen, zolang u maar binnen de limiet van 90 dagen blijft.

Hoe snel ontvang ik mijn e-visum nadat ik deze heb aangevraagd?

U kunt uw e-visum maximaal 3 maanden van tevoren aanvragen. Als u binnen 3 maanden naar Turkije reist dan krijgt u uw e-visum binnen 24 uur per e-mail binnen. Het is niet mogelijk om uw visum eerder aan te vragen. De Turkse overheid neemt uw aanvraag dan niet in behandeling. Wel kunt u uw aanvraag al bij ons klaarzetten, zodat wij uw visum later voor u kunnen aanvragen.

Ik heb mijn gegevens niet correct ingevuld bij de aanvraag, kan ik deze nog wijzigen?

Helaas kunt u uw gegevens na uw aanvraag niet meer wijzigen. Nadat u de aanvraag heeft betaald, wordt deze direct doorgezet naar de Turkse overheid. Het is dus niet mogelijk om uw aanvraag te wijzigen. Wel kunt u het e-visum dan opnieuw aanvragen.

Wij adviseren u dan ook om uw ingevulde gegevens vooraf nog goed te controleren voordat u uw aanvraag naar ons toestuurt.

Mijn visumaanvraag is afgewezen, maar ik heb al wel betaald, wat kan ik doen?

Als uw visumaanvraag is afgewezen dan kunnen wij u helaas geen geld teruggeven. Dit geldt ook als u uw gegevens niet correct heeft ingevuld en u een nieuwe visumaanvraag moet doen. U heeft dus geen recht op geld retour.

Bij een afgewezen visumaanvraag adviseren wij u om contact op te nemen met de Turkse ambassade of het Turkse consulaat.

Kan ik mijn e-visum annuleren, de aankomstdatum wijzigen of de gegevens wijzigen?

Nee, dit is onmogelijk. Zodra u een e-visum heeft aangevraagd, loopt uw visumaanvraag al bij de desbetreffende Turkse instantie. U kunt dan geen wijzigingen en/of mutaties meer doorgeven.

De gegevens op mijn e-visum zijn niet correct. Wat moet ik nu doen?

Als de gegevens op uw e-visum niet correct zijn en niet overeenkomen met de gegevens op uw identiteitsbewijs dan zult u een nieuwe visumaanvraag moeten doen.

Als de gegevens op uw e-visum niet overeenkomen met de gegevens op uw identiteitsbewijs komt u Turkije niet binnen.

Kan ik ook een e-visum aanvragen voor andere personen?

Ja, dit kunt u bij ons doen. Als u alle gegevens van deze personen bij de hand heeft, zoals de namen, het nummer van het paspoort of de identiteitskaart, enz., dan kunt u een visum aanvragen voor deze personen. Houdt u er hierbij wel goed rekening mee dat de gegevens op de visumaanvraag exact overeenkomen met de reisdocumenten.

Voor hoeveel mensen tegelijk kan ik een visumaanvraag doen

Via onze website kunt u voor meerdere personen tegelijk een e-visum aanvragen. Het maakt hierbij dus niet of uw reisgezelschap uit 2, 6, 8 of nog meer personen bestaat.

Zijn jullie een officiële website van de Turkse overheid?

Nee dit zijn wij niet. Wij fungeren als een tussenpersoon welke uw visumaanvraag makkelijk houdt. Via ons kunt u uw visumaanvraag met iDeal of Bancontact/MisterCash betalen. Iets dat bij veel andere websites onmogelijk is. Met deze service bieden wij u een makkelijke oplossing om een visum aan te vragen.