Welke documenten heb ik nodig voor mijn visumaanvraag?

Een e-visum regelt u eenvoudig voordat u op reis gaat.
U heeft daarvoor minimaal een geldig reisdocument nodig.
Onderstaand leest u meer over welke andere vereisten er gelden.

Welke documenten heb ik nodig voor mijn visumaanvraag?

Om naar het buitenland te kunnen reizen heeft u een geldig reisdocument nodig. Wat hiervoor volstaat, hangt af van het land waarheen u reist. In landen buiten Europa heeft u een geldig paspoort nodig. Binnen Europa kunt u vaak ook volstaan met een geldige identiteitskaart. Voor sommige landen is een visum verplicht.

Voor Turkije geldt dat u zowel met een paspoort als een identiteitskaart het benodigde visum kunt aanvragen. Dit geldt ook voor uw kinderen, ongeacht hoe jong zij zijn. Een baby heeft dus ook een geldig reisdocument en visum nodig. Voor de Verenigde Staten en Sri Lanka heeft u een paspoort nodig, een ID-kaart is voor deze landen geen geldig identiteitsbewijs.

Bij aankomst moet het identiteitsbewijs bovendien nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Wanneer uw identiteitsbewijs geen 6 maanden meer geldig is, dan kunt u geen e-visum aanvragen. U dient dus eerst een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart (alleen voor Turkije) aan te vragen. Zodra u dit heeft gedaan en u uw nieuwe paspoort of identiteitskaart heeft ontvangen, kunt u uw e-visum aanvragen. Het is onmogelijk om eerst een e-visum aan te vragen en daarna pas uw nieuwe paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Uw e-visum wordt dan ongeldig verklaard, omdat de gegevens, zoals het documentnummer en de uitgiftedatum en vervaldatum op uw identiteitsbewijs dan niet overeenkomen met de gegevens op uw e-visum.

E-visum aanvragen

Onze service:

Eenvoudige visumaanvraag

Veilig betalen met iDeal

Uw visum snel geregeld

Zorgeloos op reis